ŽENSKA in MOŠKI / WOMEN & MEN

Mednarodni natečaj / International photographic competition
Domov Kdo smo Člani Dogodki Natečaji Kontakt  
 
Foto Klub Portorož
Predstavlja...

1. kader: Prebujanje
Po 20-letih mirovanja se je leta 1997 na Obali ponovno obudila klubska fotografska dejavnost. Na svoj račun so končno prišli vsi ljubitelji fotografije, ki so s svojo željo po druženju v polni meri pripomogli k ustanovitvi Foto Kluba v Portorožu.

2. kader: Kompozicija
Na novo ustanovljeni fotografski klub je družba fotografov, ki s svojimi različnimi navdihi in pestrimi motivi omogočajo ter utrjujejo rast in predvsem razvoj kluba.

3. kader: Globinska ostrina
Sestanki in srečanja članov Foto kluba Portorož se dogajajo v Tantadrujevi dvorani osnovne šole Cirila Kosmača v Piranu, kjer nam prostor nudi izvrstne pogoje za projekcije, predavanja, učenje in tudi fotodelavnice.
Po sestankih, ki se odvijajo vsak petek v mesecu, pa vse točke dnevnih redov še enkrat potrjujemo v kultni piranski post-debatni lokaciji - Caffe Teatru.
Fotografskim dušam, ki jih privlači črno-beli svet, je klub poklonil tudi čisto svojo temnico, ki se prav tako nahaja v Osnovni šoli Cirila Kosmača v Piranu.
Da pa fotografska dejavnost ne bo izključno v fotografijah, Klub sočasno zbira fotografsko gradivo v sliki in (predvsem) besedi ter tako oblikuje pravo klubsko fotografsko knjižnico.

4. kader: Focus
Foto Klub Portorož posveča veliko pozornost izobraževanju svojih članov, zato vsako leto organizira začetni tečaj fotografije ter številna tematska predavanja in fotodelavnice pod vodstvom velikih fotografskih imen. Doslej smo v Foto Klubu Portorož tako podoživljali izvrstne izkušnje popotne fotografije Arna Hodaliča, modne fotografije Zdenka Bombeka, koncertne fotografije Daniela Novakoviča in studijske fotografije Jake Jeraše, nove izkušnje pa smo si nabirali z nadaljevalnimi tečaji in s tematskimi predavanji našega častnega člana in mentorja Radovana čoka.

5. kader: Ekspozicija
Foto Klub Portorož si prizadeva, da se člani vsaj enkrat letno predstavimo na klubskih preglednih razstavah, svojim članom omogoča udeležbo na domačih in tujih natečajih ter projekcijah le-teh. Za svoje in tudi zunanje ljubitelje fotografije pa organizira tudi številne fotodelavnice.

6. kader: Fish eye
Foto Klub Portorož je v času od začetka svojega delovanja vse do danes v slovenskem prostoru uveljavil kar nekaj aktivnosti pod svojim imenom. Začelo se je oktobra leta 1999 z organizacijo prvega natečaja Foto kluba Portorož na temo "Kamen", katerega je klub po zelo dobri udeležbi (sodelovalo je 82 fotografov) določil za bienalnega. Hkrati z dogodkom Drugega bienala "Kamen" pa je leta 2001 v naši lastni pobudi in organizaciji prvič stekel tudi pravi fotografski "Ex-tempore", ki se bo dogajal letno.

7. kader: Avtorska pravica
Za svoja dela v Foto Klubu Portorož odgovarjajo člani.
člani Foto Kluba Portorož so deležni od 10-30% popusta na fotografske storitve pri najboljših fotolaboratorijih na Obali.

sestavila: Mojca Gazič

Vodstvo kluba:
Predsenik: Jadran Rusjan
Tajnik: Boštjan Pišlar
Blagajnik: Urška Koler

Sredstva pri ZKD Karol Pahor Piran
Št. ž.r.: 51410-678-42952
Davčna št.: 22746463 Matična št.:1146602

Za vsa vprašanja, mnenja in predloge nam lahko pišeta na naslov: fotoklub.portoroz@gmail.com

 
website stat